به گزارش خبرنگارحمیدیانیوز؛ علیرضا حسین بیگی معاون مرکز حل اختلاف دادگستری یزد در جمع خبرنگاران در مراسم افتتاحیه شعبه تخصصی رسانه شورای حل اختلاف یزد گفت: در سال های اخیر شورای حل اختلاف با استفاده از میانجیگران به عنوان کمک کار دستگاه قضا در کاهش ورود پرونده به دستگاه قضایی نقش موثری ایفا کرده است.
وی با اشاره به صلح و سازش در شوراهای حل اختلاف افزود: بحث داوری وانتخاب قاضی بر عهده شورای حل اختلاف است و قاضی باید به پروندههای دعوایی رسیدگی کند، بنابر این وظیفه اصلی شوراهای حل اختلاف، میانجیگری وصلح سازش است، به همین منظور با استفاده از گروه مرکز حل اختلاف(صلح یاران) همان ریش سفیدان محل که اختلاف را به صلح و سازش برسانند.
استان یزد جزء سه استان برتر در صلح و سازش کشور
حسین بیگی گفت: شورای حل اختلاف در استان یزد با سابقه بیش از ۲۰سال توانسته فرهنگ صلح و سازش را در جامعه گسترش دهد و جزء سه استان برتر در کشور شود.
حجت الاسلام حسین طهماسبی رئیس کل دادگستری استان یزد نیز در این نشست با بیان اینکه در بسیاری از پروندههای مطبوعات فقدان قوانین مطبوعات مشهود است، برلزوم ارتقای آگاهی اهالی رسانه نسبت به قوانین مطبوعات در راستای مسئولیت شناسی تأکید کرد.
وی افزود: فقدان شخصیت صنفی و فقدان مسئولیت پذیری ریشه و اساس اغلب پروندهها است، گفت: اهالی رسانه باید از شخصیت صنفی برخوردار باشند چرا که در این صورت نه اختلاف بلکه دعوا ایجاد میشود.
حجت الاسلام حسین طهماسبی با اشاره به جایگاه صنفی در رسانه ها افزود: اهالی رسانه باید از شخصیت صنفی برخوردار باشند قانون نظام جامع رسانهها باید بهگونهای تدوین شود که بر اساس آن، رسانهها شخصیت واقعی خود را پیدا کنند.
رئیس کل دادگستری استان گفت: آن دسته از رسانههایی که به صورت غیرمجاز فعالیت دارند، از فقدان مسئولیت پذیری برخوردارند و نه تنها در شورای حل اختلاف مطبوعات جایی ندارند بلکه حضورشان در خانه مطبوعات میتواند به نوعی منجر به شخصیتبخشی به آنها شود.
طهماسبی اظهار کرد: رسانهها به نوعی مأمور و مدافع قانون هستند و کسی که مأمور و مدافع قانون است باید در برابر افراد قانونستیز، ایستادگی کند.
وی با اشاره به اینکه مطبوعات باید به عنوان یک رکن جامعه مدرن، ویژگیهای شخصیت صنفی و مسئولیتپذیری را در جامعه گسترش دهند، اظهار داشت: اگر مطبوعات با سایر ارکان مؤثر در این حوزه دست به دست هم دهند، در حوزه مطبوعات مشکلی نخواهیم داشت.
احسان عابدی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از راهاندازی این شعبه ابراز خرسندی کرد و گفت: امیدواریم این شعبه با رعایت عدل و انصاف پروندههای احتمالی در این حوزه را بررسی کند و با ایجاد صلح و سازش مانع از ارجاع پرونده تخلفات احتمالی رسانهها به دستگاه قضایی و راهروهای دادگاه شود.
وی اشاره ای هم به صدور مجوز برای رسانهها کرد و گفت: دستگاه قانونگذار باید توجه ویژه ای نسبت به صدور مجوز برای رسانهها داشته باشد تا رسانه ها پیشنهاد ها و نظرات در این حوزه، فضای بازتری را داشته باشند.
شعبه تخصصی رسانه شورای حل اختلاف یزد با حضور رئیس کل دادگستری، معاون سیاسی و امنیتی استاندار و دیگر مسئولان ارشد استان و خبرنگاران در خانه مطبوعات استان افتتاح شد.