به گزارش خبرنگارحمیدیانیوز؛ سعید زارع مدیر کل مرکز اسناد ملی و کتابخانه ملی استان یزد در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: نقش رسانه ها در حفظ حافظه تاریخی در مستند ملت ایران بی بدیل بر شایسته سپاس است اگر اسناد حافظه مکتوب یک ملت است رسانه ها وجدان بیدار و روایتگر این حافظه هستند.
وی افزود : سازمان اسناد و کتابخانه ملی دو رسالت عمده دارد یکی رسالت در حوزه کتاب و کتابخوانی و یکی هم در حوزه سند است. که در حوزه کتاب و کتابخوانی یکی از مجموعه های که نقش کلیدی و اساسی در حوزه سیاست گذاری در حوزه کتاب دارد کتابخانه ملی است .
زارع گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی فعالیت تخصصی دار که شامل” جمعآوری کتابهای مازاد مردم، ثبت و توزیع آنها بین کتابخانههای سراسر استان در جهت جبران کسری کتاب آنها، در حوزه واسپاری کتاب نیز حدود هفت هزار و ۸۱۷ مورد، در صدور فیپا تعداد پنج هزار و ۵۰۲ مورد، در واسپاری نشریات ۱۵ هزار و ۲۶۱ مورد و نیز جمعآوری ۱۳ هزار و ۶۴۰ پایان نامه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری است.
زارع ادامه داد: قانون باز سپاری در دو تا ده تا از انتشارات خود را برای حفظ میراث مکتوب به سازمان اسناد تحویل دهند. در حوزه کتاب در جمع آوری کتاب های تاریخی ، خطی در دست خانواده ها است بنابراین این اسناد دارایی ها و بزرگترین میراث ما هستند نباید در خانه ها نگهداری شوند.
مدیر کل مرکز اسناد ملی و کتابخانه ملی استان یزد گفت: سازمان اسناد ملی یک موسسه آموزشی پژوهشی و یک دانشگاه است و هئیت علمی دارد که سازمان را راهبری می کنند.
وی با اشاره فرهنگ، تاریخ و حفظ آگاهانه میراث مکتوب بیان کرد: اصحاب رسانه برای جمع آوری کتاب های تاریخی و اسناد به سازمان اسناد کمک کنند.
زارع بیان کرد: سازمان اسناد از کمترین امکانات و بودجه برخوردار است، استان یزد مباحث فرهنگی و جریان سازی در سطح کشور می درخشد. وی ادامه : سال 1380 اسناد کتابخانه ملی در یزد راه اندازی شده است امروز استان یزد با گذشت 24 سال از افتتاح خانه اسناد می گذرد هنوز یزد جهانی ساختمان اسناد ندارد.
وی گفت: البته زمینی به وسعت شش هزار مترمربع در شهرک رزمندگان برای ساختمان مرکز اسناد استان اختصاص یافته که برای ساخت آن نیازمند ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم.
وی با اشاره نگهداری اسناد انتقالی گفت: تمام ادارات باید به اسناد بایگانی خود را به سازمان اسناد منتقل کنند.
وی افزود: در حال حاضر در استان یزد هفت میلیون و 840 هزار برگ سند انتقالی جمعآوری شده که بیش از هفت هزار مترمربع از فضای ادارت آزادسازی شده است.
وی افزود: در حوزه برگزاری نمایشگاههای اسناد در حال حاضر پنج نمایشگاه در سطح کشوری، ۱۵۱ نمایشگاه در استانی و ۹۸ مورد نیز در داخل سازمان به مناسبتهای مختلف برگزار شده است.
زارع گفت: یکی از مهمترین برنامه های سازمان اسناد این است که منابع مکتوب و اسناد را دیجیتالی کنیم تا برای عموم قابل دسترسی باشد. زارع گفت:حوزه اسناد پژوهش محور است، و ملتی که گذشته خود را نشناسد آینده خوبی نخواهد داشت چراکه خبر امروز سند فردا است.