ایجاد سند تحول در آموزش یکی از تغییرات سال‌های اخیر دانشگاه آزاد اسلامی یزد

به گزارش خبرنگارحمیدیانیوز؛ دکتر دهقانی اشکذری با اشاره به راه‌اندازی مدارس معارف سعادت در مسجدها و حسینیه‌های یزد ابراز کرد: دو سال قبل در مسجد ۱۲ امام آزادشهر اولین مدرسه سعادت در طبقه فوقانی مسجد تاسیس شد و در حال حاضر سه کلاس درس در پایه‌های هفتم، هشتم و نهم وجود دارد که فضای معنوی خوبی مهیا و با استقبال خوب خانواده‌ها همراه بوده است. در مسجد گنبد سبز از مهر سال گذشته مدرسه سعادت آغاز به کار کرد، علاوه بر آن در حسینیه شاهدیه نزدیک ۲۰۰ دختر مومن و متدین در این مدارس درس می‌خوانند.

دکتردهقانی اشکذری یکی از تغییرات سال‌های اخیر دانشگاه آزاد اسلامی را ایجاد سند تحول در آموزش برشمرد و گفت: دکتر محمد مهدی طهرانچی که از دانشمندان هسته‌ای کشور و رئیس عالی دانشگاه آزاد اسلامی که به لطف خدا، ترور دشمن در مورد ایشان ناموفق بود سه وظیفه مهم را برای این سند تدوین کردند.

وی در تبیین سند تحول و تعالی گفت: اولین کارکرد سند، ارتقای فضای انقلابی در دانشگاه است. واحد یزد با هشت شهید گمنام، دو شهید مدافع حرم و هفت شهید دانشجو فضای معنوی خوبی را در دانشگاه ایجاد کرده و جوانان بسیجی و مومن و متدین در این دانشگاه در این فضای انقلابی مشغول فعالیت هستند.

دکتر دهقانی اشکذری کارکرد دیگر سند را افزایش کیفیت برشمرد و گفت: یک زمانی نیاز کشور در ساخت دانشگاه بود که در ۴۰۰ نقطه کشور دانشگاه آزاد اسلامی تاسیس شد، در حال حاضر نیاز به توسعه احساس نمی‌شود و تغییر رویکرد در آموزش جدی است.

وی ادامه داد: امروز افتخار می‌کنیم ۳۰۰ دانشجو در شرکت ایفا سرام و محیط کارخانه کلیه دروس خود را در صنعت می‌گذرانند. استخدام آنان تضمینی و شهریه دانشجو به وسیله کارخانه پرداخت می‌شود و رویکرد نزدیکی دانشگاه و صنعت تحقق یافته‌است.

دکتر محمدرضا دهقانی اشکذری موفقیت دانشگاه منوط به حل مسائل جامعه و صنعت دانست و اذعان کرد: مقام معظم رهبری وظیفه دانشگاه را پیشرفت علمی مرجعیت ساز، تمدن آفرین برشمردند؛ یعنی دانشگاه‌های ایران باید مرجع علمی جهان باشد و دانشگاه آزاد اسلامی یزد مفتخر است که در تولید پژوهش‌های حل مسأله حوزه نظامی دانشگاه برتر و موفق به کسب لوح تقدیر از سردار رادان فرمانده نیروی انتظامی کشور شده است.

دکتر دهقانی اشکذری ادامه داد: دکتر قربانی، مجری طرح جهاد علمی ستادکل نیروهای مسلح و رئیس حوزه علوم تحقیقات و فناوری وزارت دفاع ایران از دانشگاه آزاد اسلامی یزد بازدید کرد و چندین پروژه میلیاردی را به این دانشگاه سپرد. دانشجویان و اساتید با حل مسئله‌های مهمی مانند نظامی به کشور کمک کرده و توانستند در حوزه فناوری، دانشگاه برتر استان شوند که یکی از دستاوردهای دانشگاه در سال اخیر است.

دکتر محمدرضا دهقانی اشکذری جشنواره بین المللی شعر و مدیحه سرایی حضرت علی اکبر(ع) را نمونه‌ای از فعالیت‌های حوزه فرهنگی برشمرد و گفت: این جشنواره از جشنواره‌های امامت و مهدویت که از ۱۳ رجب شروع و تا نیمه شعبان ادامه دارد و سال گذشته ۸۰۰ شعر از کشور عراق، لبنان، سوریه، پاکستان، هند و افغانستان به این جشنواره ارسال شد.

وی ادامه داد: شبه‌های زیادی در حال حاضر در مسائل دینی، سیاسی، اجتماعی و اعتقادی در ذهن جوانان منتشر می‌شود، دانشجویان در قالب ۱۵۰ تیم کرسی‌های آزاد اندیشی در یزد سازماندهی شده و به گروه‌های موافق، مخالف در حضور مربی چگونگی گفت‌گو، اخلاق مناظره و رعایت ادب و نحوه مطالعه را یاد گرفتند.

دکتر دهقانی اشکذری با اشاره به کسب واحد یزد به عنوان دستگاه برتر در حوزه آراستگی در دو سال قبل گفت: رهبر معظم انقلاب در طلیعه بیانیه ارزشمند گام دوم مطلب مهمی را فرمودند که عبارت است از ورود انقلاب اسلامی به گام دوم از خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی است، خودسازی جوان در دانشگاه در عرصه فکری و پوشش، رفتار و مهارت یکی از وظایف مهم دانشگاهیان است که با همراهی مردم مومن و متدین به وسیله دانشگاه در حال پی‌گیری است.

دکتر محمدرضا دهقانی اشکذری وظیفه سوم را حفظ کیان دانشگاه برشمرد و اذعان کرد: طبق فرمایش مقام معظم دانشگاه آزاد دانشگاهی از مردم برای مردم است، موقوفه و تمام ساختمان‌ها و سالن‌های ورزشی و فضایی کلاس متعلق به مردم است، امروز پس از گذشت ۴۳ سال، بزرگترین دستاورد این مجموعه آموزشی که به ابتکار حضرت امام خمینی مقام معظم رهبری و سه قوه بود، پرورش دهنده جوانان خلاق و بالنده است.

دکتر دهقانی اشکذری با اشاره به فعالیت واحد یزد در حوزه بهداشت و درمان گفت: بیمارستان شاه‌ولی یکی از بیمارستان‌های نیمه دولتی است که تعرفه آن ۵۰ درصد هزینه‌های درمان در بیمارستان خصوصی را شامل می‌شود و ظرفیت خوبی را در خدمت برای مردم استان یزد به وجود آورده است.
وی تغییر رویکرد در حوزه پژوهش را شامل حرکت از پایان نامه‌های کتابخانه‌ای و مطالعاتی به سمت پژوهش‌های کاربردی و حل مسائل صنعت و نظام برشمرد و گفت: امسال در واحد خاتم و در شهرستان هرات گلخانه پرورش محصولات کشاورزی و صادراتی را افتتاح خواهیم کرد، در حوزه نساجی در تولید لباس‌های مدارس سما کل کشور موفق به تولید ۸۰ هزار لباس شدیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد ادامه داد: در واحدهای مهریز، اشکذر و ابرکوه استخر آبیاری مزارع را داشتیم که از سال قبل با پرورش ماهی آب آن تقویت شده و کیفیت آن را بالا بردیم و درآمد غیر شهریه ای از این محل برای واحد رقم خورد.
دکتر محمدرضا دهقانی اشکذری با اشاره به دانشکده تعلیم و‌‌ تربیت واحد یزد گفت: با استفاده از مدل پزشکی که مدل بالین و‌ پایه است را در رشته‌های این دانشکده توسعه دادیم. معلم فارغ التحصیل دانشکده تعلیم و تربیت در صورتی موفق است که در فضای مدرسه سما که یک بستر علمی پرورش جوانان است آموزش دیده و دانسته‌های خود را در محیط واقعی محک زند.
وی ادامه داد: امروز در رشته‌های فنی و مهندسی، علوم پایه و تعلیم و تربیت دانشجو در ترم اول در فضای صنعت و‌مدرسه کسب تجربه کرده و مهارت لازم را کسب خواهد کرد.
دکتر محمدرضا دهقانی اشکذری خاطرنشان کرد: یک طرح ۵ سطحی در حوزه حجاب و عفاف در کشور معرفی کردیم و معتقدیم حجاب با پنج گام حل می‌شود که مرحله اول؛ تبیین عالمانه و حکیمانه است که جوان امروز ما در قدم اول با فلسفه حجاب و آراستگی برای زن آشنا می‌شود.
دکتر محمدرضا دهقانی اشکذری مرحله دوم را مشارکت هم افزا برشمرد و گفت: رعایت حجاب و عفاف وظیفه یک نهاد و نیروی انتظامی نیست، بایستی خانواده‌ها فروشندگان، نهادها و سازمان‌ها در کنار هم این موضوع را پیگیری کنند.
وی ادامه داد: مرحله سوم؛ مراقبت والدانه است، استاد و خانواده دانشجو باید دل سوز و مراقبت کنند تا جوان در فضای مجازی آسیب ندیده و فکرش را عوض نکنند. در مرحله بعد مراقبت و پویش مستمر در موضوع حجاب لازم است یعنی از لحظه تولد فرزند تا وقتی زنده هستیم، ۲۴ ساعته ترویج الگوی حجاب و مراقبت داشته باشیم.
دکتر محمد رضا دهقانی اشکذری مرحله آخر را مواجه مقتدرانه دانست و گفت: در مواجه با کسانی که عامدانه و‌جاهلانه می‌خواهند هنجارهای جامعه را بشکنند باید قانون وارد عمل شده و مقابله کند.
دکتر دهقانی اشکذری مدرسه جهت‌گیری الهی در دروس تخصصی را طرحی ذیل دفتر نهاد، شروع از ده سال قبل دانست و گفت: این طرح بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر کلاس‌های درس فیزیک، شیمی و ریاضی که معارفی نیست استاد یک توسعه الهی کند تاثیرش از دروس معارف در طول ترم بیشتر است شکل گرفت و در ۳۱ استان کشور در حال اجرا است.
وی ادامه داد: هزار استاد دانشگاه در سراسر کشور در این طرح مشغول فعالیت هستند و ۲۳ جلد کتاب تألیف شده و اسباب نگاه توحیدی را در دروس مختلف را فراهم خواهد کرد.
				
					https://hamidianews.ir/?p=21797