برگزاری همایش همسفر باش به‌سوی خوشبختی با محوریت ارتقاء مهارت‌های زوجین در اشکذر

به گزارش خبرنگار سایت حمیدیانیوز، در آستانه سالروز پیوند آسمانی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س)، همایش همسفر باش به‌سوی خوشبختی» با هدف توانمندسازی زوجین و ارتقاء مهارت‌های ارتباطی، با همکاری مرکز مشاوره و خدمات روان‌شناختی سبحان اشکذر و اداره ورزش و جوانان شهرستان اشکذر برگزار شد.

فاطمه تقدیریان مشاور پیش از ازدواج و درمانگر زوج و خانواده در این همایش که با حضور فروزنفر رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان اشکذر و حجه الاسلام اسماعیلی رئیس اداره تبلیغات اسلامی این شهرستان برگزار شد؛ به‌عنوان سخنران اصلی، با نگاهی علمی و تخصصی به بررسی مسیر ازدواج به‌مثابه سفری سرنوشت‌ساز در زندگی پرداخت.

ازدواج؛ مسیری نیازمند آمادگی روان‌شناختی و هم‌سفر آگاه

تقدیریان در آغاز سخنان خود، با اشاره به جایگاه الگویی زندگی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س)، ازدواج را سفری پرمفهوم توصیف کرد که آغاز آن از پای سفره عقد بوده و مقصد آن، دستیابی به رضایت، آرامش و شکوفایی در زندگی مشترک است.

وی اظهار داشت: همسر مناسب نه فردی مشابه ما، بلکه کسی است که از خودآگاهی، شناخت ارزش‌های شخصی، و هدف‌مندی در زندگی برخوردار باشد. انتخاب ناآگاهانه می‌تواند شیرینی زندگی را به تلخی بدل کند.

ضرورت مشاوره پیش از ازدواج در کاهش تعارضات زناشویی

مشاور پیش از ازدواج و درمانگر زوج و خانواده در ادامه با تأکید بر اهمیت مشاوره پیش از ازدواج به‌عنوان یکی از مؤثرترین عوامل در کاهش تعارضات زوجی خاطرنشان کرد: آشنایی با سبک‌های شخصیتی، ارزش‌های مشترک، و انتظارات واقعی از زندگی مشترک، می‌تواند بستر پایداری را برای رابطه زوجین فراهم آورد.

نقش مهارت‌های روان‌شناختی در پیشگیری از بحران‌های زناشویی

شایان ذکر است؛ سخنران همایش به مجموعه‌ای از مهارت‌های کلیدی در مسیر زندگی زناشویی از جمله خودآگاهی؛ برای درک بهتر هیجانات، نیازها و واکنش‌های فردی، مدیریت هیجان؛ به‌ویژه در برابر خشم، ترس و غم، که در صورت عدم مدیریت می‌تواند منجر به آسیب‌های روانی و خانوادگی گردد، حل مسئله و تصمیم‌گیری منطقی؛ به‌عنوان ابزاری ضروری برای عبور از موانع و تعارضات روزمره اشاره کرد.

قدیریان تأکید کرد: نداشتن این مهارت‌ها، زمینه‌ساز بروز مشکلاتی مانند افسردگی، اضطراب و فرسودگی در روابط خانوادگی است.

ارتباط مؤثر؛ محور اصلی سلامت رابطه زوجین

خاطرنشان میگردد؛ بخش پایانی این نشست به بررسی نقش مهارت ارتباط مؤثر در پایداری روابط زوجین اختصاص یافت.

مشاور پیش از ازدواج و درمانگر زوج و خانواده با استناد به مدل‌های روان‌شناختی ارتباط،را چنین از محتوای کلامی، لحن و تن صدا و زبان بدن به عنوان سه مؤلفه‌ اصلی آن نام برد.

وی افزود: اختلال در هر یک از این سه مؤلفه می‌تواند پیام ارتباطی را دچار تحریف کرده و منجر به سوءتفاهم یا احساس نادیده‌انگاری در رابطه شود.

همچنین در این همایش بر ضرورت برنامه‌ریزی برای گفت‌وگوهای جدی، رعایت نوبت در بیان مطالب، خلاصه‌گویی و پرهیز از غافل‌گیر کردن همسر در مباحث مهم، تأکید ویژه شد.

مدیریت تعارض؛ از نشانه‌های بلوغ رابطه

تقدیریان در جمع‌بندی سخنان خود اظهار داشت: بروز تعارض در روابط زوجی نه‌تنها امری طبیعی، بلکه بخشی اجتناب‌ناپذیر از پویایی یک زندگی مشترک است. آنچه مهم است، نحوه مواجهه ما با این چالش‌هاست؛ و این امر، تنها از مسیر آموزش و کسب مهارت میسر خواهد بود.

استقبال پرشور زوجین و لزوم استمرار برنامه‌های آموزشی

تاکید میگردد؛ این همایش با استقبال گسترده زوجین جوان و خانواده‌های شهرستان اشکذر همراه بود و فضای گفت‌وگو، یادگیری و تبادل تجربه در فضایی علمی و تخصصی برقرار شد.

شایان ذکر است؛ مرکز مشاوره سبحان اشکذر در ادامه برنامه‌های آموزشی خود، برگزاری کارگاه‌های تخصصی با محوریت مهارت‌های زندگی زناشویی را در دستور کار دارد.

همچنین جهت بهره‌مندی از خدمات مشاوره تخصصی در حوزه ازدواج، خانواده و سبک‌های رفتاری، علاقه‌مندان می‌توانند با این مرکز تماس حاصل نمایند.

وقتی خشم، گفتگو را مسموم می‌کند؛ راه نجات کجاست؟

تقدیریان در ادامه در بسیاری از گفتگوهای زناشویی، نقطه‌ی شکست دقیقاً همان‌جاست که یکی از طرفین (یا هر دو) از مدار آرامش خارج شده و خشم، پرخاش، تمسخر یا توهین، جای «فهم متقابل را می‌گیرد. از همان لحظه، ارتباط مؤثر قطع می‌شود.

				
					https://hamidianews.ir/?p=21767