به گزارش خبرنگارحمیدیانیوز؛ سعد القدومی رییس شورای جهانی صنایع دستی در مراسم جشن روز صنایع دستی در استان یزد گفت: هر کدام از زیورآلات سنتی یزد دارای روح و نشان از ذوق و هنر پیشینیان است و در این استان فقط جواهرآلات نمیسازند بلکه داستانهای گذشته را نقل میکنند.
وی با بیان اینکه جواهرآلات فقط وسیله تزئینی نیست بلکه صنعتی است که نسل به نسل منتقل شده و این روح خلاقیت، زمینه در میراث گذشتگان دارد، اظهر امیدواری کرد؛ هنرمندان یزدی مانند طلا و جواهرات بدرخشند،
وی ادامه داد: شورای جهانی صنایع دستی با ثبت زیور آلات سنتی یزد ،آن را جشن می گیرد ؛ با شناساندن یزد می توانیم محافظت کنیم از علم،مهارت ،سخت کوشی و توانایی فرهنگی زیور آلات سنتی و آن را به همه معرفی کنیم.
رئیس شورای جهانی صنایع دستی با اشاره به فعالیت چند نسلی فعالان صنعت زیورآلات سنتی اظهار داشت: یکی از ارزیابان میگفت که ما شاهد یک سمفونی فرهنگی در یزد بودیم. جواهرآلات یزد تنها یک وسیله تزیینی نیست بلکه ارتباط و حلقه میراثی و هویت و دانش هنری به شمار میآید.
القدومی با اشاره به اینکه این زیورآلات با استفاده از سنگهای باارزش نظیر فیروزه و یاقوت دارای روحی ریشه دار در سنت است، تصریح کرد: فعالیت ۶ هزار خانواده یزدی در این صنعت، ارتباط بین دولت و آکادمیهای فرهنگی و جوامع فعال در این هنر و همچنین مشارکت بانوان و جوانان در حفظ و نگهداری و خلق صنایع جدید و نوآور از مسائلی بود که ارزیابان را در یزد تحت تاثیر قرار داد.
وی ادامه داد: زیورآلات سنتی یک صنعتی است که افسانه وار و نسل به نسل به دوران کنونی رسیده و امروز با برگزاری این جشن در یزد، از افسانهای یاد میکنیم که در قلب کویر ترقی یافته و سختکوشی و مهارت را به نمایش گذاشته است.
رئیس شورای جهانی صنایع دستی گفت: این نامگذاری نقطه عطفی است برای اینکه از یزدی ها و همه کسانی که در حیطه صنایع دستی سرمایه گذاری کرده، به جهانیان معرفی میکنند و در حفظ و نگهداری از این هنر کوشا هستند، تقدیر و تشکر کنیم.
آئین ثبت جهانی یزد، با حضور نمایندگان رسمی شورای جهانی صنایعدستی (WCC)، مدیران عالیرتبه فرهنگی کشور، نخبگان هنرهای سنتی و فعالان حوزه میراث، در استان برگزار شد.
شهر جهانی یزد با تکیه بر پیشینهای کهن در هنر زرگری، قلمزنی، ملیلهکاری و زیورآلات اصیل، جایگاهی بیبدیل در معماری معنوی هنر ایران دارد.