قانون جامع آب از مبانی حکمرانی خوبی برخوردار نیست/مشکل قطعی آب رها نشده است

به گزارش خبرنگارحمیدیانیوز؛ محمد صالح جوکار نماینده مردم یزد و اشکذر و بخش ندوشن در مجلس شورای اسلامی با اصحاب رسانه ضمن تبریک دهه کرامت و قدردانی از اصحاب رسانه در مورد اطلاع رسانی دقیق موضوع آب یزد گفت: نقش رسانه‌ها در روشن‌سازی حقایق در موضوع آب شرب انتقالی نقش کلیدی بود.

وی با اشاره به اینکه، حکمرانی آب در کشور، حکمرانی خوبی نیست افزود: برای یک ارزیابی جامع از قانون توزیع عادلانه آب باید آن را از دریچه حکمرانی خوب آب بازنگری کرد.

جوکار با اشاره به تخریب خط انتقالی آب ادامه داد: میداندار موضوع شکست لوله آب یزد کشاورزان نیستند، ما یزدی ها، تجربه 54 بار قطع آب انتقالی را طی سال های گذشته تجربه کرده‌ایم، زندگی ما تحت تاثیر قرار گرفته و خیلی ناراحت شده ایم اما اجازه نداده ایم دشمنان این اب و خاک از این موضوع بهره برداری و آن را به نفع خود تمام کنند.

وی اظهار داشت:میزان بارندگی‌ها در مقایسه با سال‌های گذشته درصد کمتری را نشان می‌دهد و انچه امروز مهم و ضروری است مدیریت مصرف در بخش صنعت، کشاورزی و آب شرب است.

کاهش بارندگی‌ها و بحران کم آبی در یزد

نماینده مردم یزد و اشکذر و بخش ندوشن در مجلس شورای اسلامی گفت: مشکل قطعی آب رها نشده و همچنان در حال پیگیری هستیم.
در تلاشیم شکستن لوله‌های آب تکرار نشود.

آب شرب، حق مردم است نه برای کاشت برنج

جوکار خاطرنشان کرد: یکی از مسائل بحث اقتصاد آب است که بسیار مهم است و ما باید محاسبه کنیم یک محصولی که با آب زیاد تولید می‌شود و اصلا صرفه اقتصادی ندارد نباید در دستورکار قرار گیرد و ما می‌توانیم نوع کشت آنها را تغییر دهیم.

در راستای دفاع از حق آب مردم کوتاه نمی‌آییم

جوکار گفت: در حال حاضر ۵۰۰ لیتر در یزد کمبود آب داریم و این موضوع در شورای عالی مطرح شده و ما همچنان پیگیر هستیم.

وی با اشاره به اینکه دستگاه‌های و نهاد‌ها وظایف خود را در قبال آب به خوبی انجام نداده‌اند، گفت: بحران آب و تغییر اقلیم پدیده‌ای جهانی است اما هر کشوری بتواند تاب آوری خود را بالا ببرد و نقش فعال تری در مقابله با این پدیده داشته باشد به همان نسبت آسیب های کمتری متحمل می‌شود در همین راستا، تقویت نگاه اجتماعی و مشارکتی همه دستگاه ها ضروری است.

محیط زیست سد راه انتقال خط خرسان

جوکار گفت: طرح اﻧﺘﻘﺎل آب از رود خرسان  که قرار بود برای ﺟﺒﺮان ﺑﺨﺸﻲ از ﻛﻤﺒﻮد آب شرب اﺳﺘﺎن‌های ﻳﺰد، ﻛﺮﻣﺎن، ﺷﻬﺮﻫﺎی ﺟﻨﻮﺑﻲ اﺳﺘﺎن اﺻﻔﻬﺎن (ﺳﻤﻴﺮم، ﺷﻬﺮﺿﺎ، دﻫﺎﻗﺎن و ﻣﺒﺎرﻛﻪ) اجرا شود به دلیل مخالفت محیط زیست نیمه تمام مانده است.

جوکار با بیان این که در سال ۱۴۰۳ به هر نماینده مجلس ۳۰ میلیارد تومان تخصیص داده شد که در ردیف‌های استانی و ملی هزینه شد، گفت: سهم هر نماینده استان یزد در سال جاری ۱۹۲ میلیارد تومان بوده است و در این حوزه شاهد بی عدالتی با توجه به جمعیت‌های حوزه‌های انتخابیه در استانیم که پیگیر این ناعدالتی شدیم.

وی با بیان این که ۷۵ میلیارد تومان از این اعتبار به بیمارستان‌های شهرستان و مشکلات زیرساختی آنها اختصاص یافته است، افزود: بسیاری از اقداماتی که در استان انجام می‌شود از محل مسئولیت‌های اجتماعی است و در این حوزه شاهد بی‌نظمی زیادی هستیم.

نماینده یزد در مجلس بر لزوم قانونمند کردن حوزه مسئولیت‌های اجتماعی صنایع، گفت: در حال حاضر شاهد بی‌عدالتی در این مقوله‌ایم.

جوکار با بیان این که قبل از شروع سال جدید نسبت به  اتفاق هشدار دادیم و مراتب را در ششم فروردین به وزاری اطلاعات، کشور و وزیرنیرو گزارش دادیم، گفت: برخی میدان‌دار تخریب خط یزد را کشاورزان قرار می‌دهند درصورتی که آنهایی به خط ل.له آب یزد تعرض کردند، کشاورز نبودند.

وی با بیان این که در ایام تخریب خط آب یزد برای تامین آب شرب مردم مجبور به استفاده از آب خط چادرملو به میزان ۲۲۰ لیتر در ثانیه شدیم، گفت: خط انتقال آب از خلیج فارس به یزد که توسط رئیس جمهور، شهید رئیسی کلنگ زنی شد در حال حاضر به میزان ۳۳ کیلومتر لوله گذاری شده است.

				
					https://hamidianews.ir/?p=21295