به گزارش خبرنگارحمیدیانیوز؛ خواجه رضایی مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد در حاشیه جلسه با کارشناسان مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی گفت : با توجه به توسعه 7 ایستگاه شتاب نگارT نسل جدید در مناطق اردکان، مهریز، مروست، خضرآباد، ساغند،بشکان و دهشیر تعداد ایستگاههای شتاب نگار استان به 38 ایستگاه خواهد رسید.
خواجه رضایی با اشاره به توسعه و تکمیل پازل نصب و راه اندازی دستگاههای شتابنگار در سطح استان یزد،راه اندازی سامانه پاسخ سریع و هشدار سریع را دور از دسترس نیست و خواستار راه اندازی و توسعه شبکه شتابنگاری شهر یزد با تامین اعتبار وپیگیری مدیران استانی محقق گردد.
وی با اشاره به راه اندازی 16 ایستگاه شتابنگار نسل جدید در 3 فاز مختلف در استان یزد، و قابلیت دستگاههای نسل جدید، بعد از وقوع زلزله با ارائه میزان شدت و استفاده از نقشههای لرزش با توجه به شتاب های ثبت شده به مدیریت بحران در مناطق مختلف استان کمک میکند.
مهندس خواجه رضایی بر خط بودن را از ویژگیهای دستگاهها نسل چهارم شتابنگار با حساسیت بالا عنوان کرد و افزود: با استفاده از این دستگاه ها تبادل اطلاعات، تجزیه و تحلیل اطلاعات با حساسیت بالا و کمترین زمان انجام می شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد با بیان اینکه اجرای ضوابط آئین نامه 2800 نشان دهنده این موضوع است که بسیاری از ساختمان های ساخته شده در مناطق لرزه خیز توانایی مقاومت کردن در برابر اثرات زلزله را دارند، اجرای طرح مقاوم سازی ساختمان یکی از اولویت های اصلی جامعه امروز استان می باشد.
خواجه رضایی در دسترس نبودن یا فقدان آیین نامه طراحی لرزه ای به هنگام ساخت ساختمان در گذشته موجب شده که بسیاری از سازه های موجود در استان بر مبنای آیین نامه ها و استانداردهای تدوین شده ای ساخته شوند که بسیاری از این ساختمان ها به دلیل ضعف های موجود در آیین نامه ها در برابر زلزله آسیب پذیر باشند.
وی با اشاره به مصوبات ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار بازنگری محدوده های بافت تاریخی و افزایش تسهیلات مرمت و بازسازی بافت تاریخی و رفع ناپایداری آن ها در زمان بحران های طبیعی با همکاری میراث فرهنگی بتواند از جان مردم در زمان وقوع حوادثی همچون زلزله محافظت نماید.
مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد ادامه داد : با اشاره به اهمیت مدیریت خطر حوادث و بلایا با رویکرد مردم محوری در جهت کاهش خسارات مالی و جانی، خاطرنشان کرد: آمادگی در برابر بحران یکی از نیازهای اصلی مردم به شمار می رود، در این راستا انجام ارزیابی های اولیه از میزان آمادگی و آگاهی خانوارها جهت مشخص کردن نقاط ضعف و قوت آنها ضروری است.
مهندس خواجه رضایی افزود : با مشخص شدن نقاط ضعف می توان احساس نیاز به آموزش در خانوارها را ایجاد کرد و با توجه به این نیاز آموزش های لازم در جهت مقابله و آمادگی حوادث و بلایا داده شود،همچنین انجام مانورها و تمرین های عملی، فیلم های نمایشی و جلسات پرسش و پاسخ درگروههای مختلف(بزرگسالان، دانش آموزان و کودکان) با اولویت مخاطرات بررسی شده در آن منطقه می تواند در ارتقای آمادگی خانوارها بسیار مفید باشد.
این مقام مسئول با اشاره به پیگیریهای صورت گرفته توسط این اداره کل جهت راه اندازی دفتر منطقه ای مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در مرکز ایران در شهر یزد باعث گسترش فعالیتهای پژوهشی در زمینه های ساختمان و معماری و افزایش کیفیت ساخت و ساز و ایجاد پل ارتباطی بین وزارت راه و شهرسازی با پژوهشگران در استان شود و اهدافی چون گسترش تکنولوژیهای ساختوساز در مرکز کشور، استفاده از روشهای نوین و کارآمد درحوزه حمل و نقل، کاهش مصرف انرژی در ساختمانها، توسعه استفاده بهینه از آسفالت مناسب و رویههای بتنی درحمل و نقل را در استان شاهد باشیم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد خاطر نشان کرد : درصورت راه اندازی مرکز تحقیقات منطقهای راه مسکن و شهرسازی در مرکز ایران میتواند در گسترش مقررات و ضوابط ساختمانی در مرکز کشور و استفاده از روشهای نوین و کارآمد درحوزه حمل و نقل،خصوصا استان یزد و شهر یزد موثر باشد.