به گزارش خبرنگارحمیدیانیوز؛ دکترمحمدهادی فرح زادی معاون بهداشت و درمان علوم پزشکی یزد در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته سلامت گفت: جوانی جمعیت فرزند آوری، فرزندانی سالمی که بتوانیم تمام جنبه های سلامتی را بتوانیم برای آنها فراهم کنیم تا کشور مملو شود از جمعیتی که برای پیشرفت اهداف کشور تلاش کند.
وی با اشاره به شعار سازمان جهانی بهداشت شعار این سازمان، سلامت مادر و کودک اولویت بهداشت و درمان است که در حال حاضر، مرگ و میر مادران و نوزادان یکی از چالشهای اساسی در سطح جهانی است و به همین دلیل توجه به این موضوع از اولویتهای مهم بهداشت جهانی است.
فرح زادی ادامه داد: عدالت در سلامت اولویت اصلی بهداشت و درمان کشور است که با هدف پوشش خدمات سلامت برای همه اقشار جامعه بهویژه گروههای محروم و کمتر برخوردار است که دولت چهاردهم و دکتر پزشکیان رئیس جمهور بر آن تاکید دارد.
دکترمحمدهادی فرح زادی با اشاره به پیشگیری از بیماری های غیر واگیر اظهارداشت: یزد از لحاظ مصرف فست فود ها،کم تحرکی، بیماری های قلبی و عروقی و دیابت در رتبه اول تا سوم در کشور قرار گرفته است که مهمترین آنها سبک زندگی نادرست و عدم آگاهی مردم از روشهای پیشگیری است.
وی با اشاره به ضرورت اقدامات پیشگیرانه و مبتنی بودن محتوای آموزشی با نیازهای فعلی جامعه، گفت: آمار ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در یزد بالاتر از میانگین کشوری است و از مهمترین علل آن هم می توان به شیوع دیابت و سبک زندگی نادرست یزدی ها اشاره کرد.
فرح زادی با تاکید بر اینکه ارتقا سواد سلامت جامعه در کاهش بیماریها موثر است، گفت: سواد سلامت نوعی توانایی است که افراد میتوانند اطلاعات سلامت را درک کرده و به وسیله آن خدمات و اقدامات مرتبط با سلامتی خود و دیگران را ارتقا بخشند.
معاون بهداشتی درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ارتقای سواد سلامت عمومی و افزایش تابآوری اجتماعی و حذف باورهای نادرست را از جمله اولویتهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد و گفت: پوشش وارنیش فلوراید که برای تضمین سلامت دهان و دندان به صورت رایگان برای دانش آموزان در استان انجام میشود، دلیل باورهای نادرست، به ۲۵ درصد هم نرسیده است.
وی در خصوص اجرای طرح مراقبت و معاینات پزشکی برای دانشآموزان در چهار مقطع اول، چهارم، هفتم و دهم اظهار داشت: در سال گذشته حدود ۲۰ هزار دانشآموز در هر مقطع و در مجموع حدود ۸۰ هزار نفر، تحت مراقبتهای بهداشتی، معاینات پزشکی و آموزش سلامت قرار گرفتند.
معاون امور بهداشت ادامه داد: جمعیت استان یزد بر اساس آمار ایران یک میلیون 375 هزار و263 نفر است که استان در حوزه بهداشت و درمان با 373 مرکز بهداشت، 9 شبکه بهداشت و درمان، سه مرکز بهداشت در شهرستان ها، 93 مرکز خدمات جامعه سلامت، 93 پایگاه سلامت 172 خانه بهداشت و 9 مرکز خدمات سلامت شبانه روزی و پزشک خانواده در روستا های بالای 20 هزار خانوار به مردم خدمات ارئه می دهد.