حفاظت از بناهای تاریخی ابزاری برای توسعه پایدار حوزه میراث فرهنگی

به گزارش خبرنگارحمیدیانیوز؛ علیرضا نقوی شهردار منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد نیز در نشست با اصحاب رسانه  همزمان با روز جهانی موزه ها با اشاره به نگاه به توسعه پایدار در حوزه میراث فرهنگی و حفاظت از بنا‌های تاریخی گفت: شهردار منطقه بافت تاریخی شهرداری یز جزء محدود دوره‌های است که شهرداری و میراث فرهنگی در حوزه میراث در پروژه‌های مختلف باهم همکاری دارند.
وی ادامه داد: حفظ بافت تاریخی، هویت و فرهنگ غنی و افزایش کیفیت زندگی در بافت تاریخی اهداف شهرداری منطقه بافت تاریخی است.

وی با اشاره به قبرستان جوی هرهر گفت: این مکان یک موزه ارزشمند و یکی از حلقه‌های معنوی مذهبی در یزد است.

نقوی به با اعتبار ملی  شهرداری برای مرمت و زیابا سازی بناهای تاریخی اشاره ای کرد کار مرمت  حسینیه شاه طهماسب یزد و امیر چخماق به عنوان حسینیه تا حسینیه انجام خواهد شد.

وی گفت: محدودیت‌های ترافیکی ، اجرای طرح مرمت برج و باروی یزد مجموعه تاریخی سید گل سرخ فهادان و خیابان امام ، دسترس اقشار مختلف(معلولان و جانبازان) از بنا‌های تاریخی ایجاد پیاده راه در بافت تاریخی از برنامه های شهردار منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد است.

شهردار ناحیه تاریخی یزد گفت: اعتبارات شهرداری در ابتدا ۳۰۰ میلیارد ریال بود که در سال جاری با همکاری شورای اسلامی شهر یزد این اعتبار به سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است، امیدواریم با اعتبارات ملی و مشارکتی این پروژه تکمیل شود گرچه اعتبارات ملی جواب گوی بازسازی و ساماندهی بنا‌های تاریخی نیست.

نقوی ادامه داد:  هرچه بافت تاریخی خلوت تر شود با مشکلات بیشتری  رو به رو خواهیم شد بنابر این برای افزایش کیفیت زندگی در بافت تاریخی اقدامات زیادی در حال انجام است.

محمد رضا فلاحتی معاون هماهنگی میراث فرهنگی استان یزد با اشاره به پرونده های ثبتی بناهای تاریخی در استان گفت: تاکنون در حوزه دفاع مقدس پرونده ثبتی نداشتیم که با همکاری اداره ثبت دو پرونده قلعه خیر آباد و ساختمان بنیاد شهید برای ثبت در حوزه دفاع مقدس تشکیل شده و برای ثبت به وزارت خانه ارسال شده است.

وی با اشاره به ثبت جهانی مساجد بیان داشت: مسجد جامع یزد و مسجد جامع فهرج در لیست اصلی ثبت جهانی قرار گرفتند. فلاحتی به پروژه های مرمتی میراث فرهنگی ادامه داد: پیگیری فاضلاب قنوات، مرمت نارین قلعه میبد، قلعه عز آباد و مسجد ریگ مجومرد اشکذر ، تعدادی ازبناهای تاریخی مروست هراورجان و ترکان، مسجد جامع ابرکوه، پاکسازی بنا‌های تاریخی از موریانه زدایی و سم پاشی بناهای تاریخی و مرمت بنای تاریخی الهه آباد زارچ، انجام پوششی حفاظتی روی گنب مجموعه امام تفت،مرمت بقه سید الرکدین، بهشت آیین باغ دولت آباد، بافت تاریخی مسجد ندوش و عقدا از برنامه های ثبتی و بازسازی میراث فرهنگی استان تاپایان امسال است.

الهه خاکباز الوندیان رئیس گروه موزه های استان یزد نیز در این نشست ضمن تبریک روز جهانی موزه‌ها گفت: شعار امسال روز جهانی موزه با عنوان موزه‌ها به سوی آینده پایدار، نامگذاری شده است، میراث‌فرهنگی، سند هویت تاریخی و فرهنگی یک جامعه و ملت است که به عنوان سرمایه‌ای گران‌بها از گذشتگان به یادگار مانده و حفظ و انتقال آن به نسل‌های آینده یک ضرورت غیرقابل انکار محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: گردشگری به عنوان صنعتی پردرآمد، تأثیرات شگرفی بر اقتصاد و نشاط اجتماعی جوامع داشته و دارد بنابر این آسیب به بناها و سایت های تاریخی یا از بین رفتن ارزش مفهومی آنها، نه تنها غیرقابل جبران است، بلکه بخشی از هویت تاریخی یک ملت را نیز به خطر می‌اندازد.

الوندیان با اشاره به اینکه یزد جهانی دارای آثار تاریخی غنی منحصر فر است از خبرنگاران خواست با تولید محتوای فرهنگی برای معرفی موزه‌ها به جهانیان با میراث فرهنگی همکاری کنند.

				
					https://hamidianews.ir/?p=21489