دشمن در ایجاد اختلاف و تفرقه افکنی در ایران ناکام ماند/رویکرد قوه قضاییه کاهش پرونده های قضایی است

به گزارش خبرنگارحمیدیانیوز؛ابوالفضل زارع رئیس حفاظت اطلاعات دادگستری استان یزد در نشست خبری با خبرنگاران ضمن گرامیداشت هفته قوه قضائیه و سالروز شهادت شهید بهشتی و ۷۲ نفر از یارانش گفت: دشمنان نظام جمهوری اسلامی این را درک کرده‌اند که نمی توانند با ترور مقامات و سرداران به نظام ضربه ای وارد کنند.

وی با اشاره به نقش رسانه ها در ایجاد همدلی و همبستگی گفت: در جنگ ترکیبی و رسانه ای میداندار این جنگ رسانه ها بودند و اجازه ندادند رسانه های معاند میدانداری کنند.باید مواظب باشیم نقشه شوم دشمنان در تفرقه افکنی در جامعه نقش برآب شود. دشمن می خواهد کودتایی در نظام جمهوری اسلامی ایجاد کند.دشمنان متوجه شدند تلاش آنها در همه حوزه‌ها بی نتیجه است.

رئیس حفاظت اطلاعات دادگستری استان یزد گفت: رسانه های قوی ایران در مقابل رسانه های خارجی در حال مبارزه هستند و اثر جنگ روانی را خبرنگاران خنثی کردند.

وی افزود: با تلاش و اطلاع رسانی دقیق و سریع خبرنگاران در جنگ ترکیبی اخیر، دشمن در ایجاد اختلاف و تفرقه افکنی ایران ناکام ماند.

رئیس حفاظت اطلاعات دادگستری استان یزد ادامه داد: اجازه نخواهیم داد تا دشمن به حس عدالت خواهی دستگاه قضا ضربه ای وارد کند.

زارع تاکید کرد: شماره 1580 به صورت شبانه روزی در خدمت مردم است شهروندان می توانند هرگونه مشکلی امنیتی را اطلاع دهند.

علیرضا حسین بیگی معاون شورای حل اختلاف یزد نیز در این نشست گفت: رویکرد قوه قضاییه در سال های اخیر جلوگیری از ورود پرونده های قضایی است.

وی افزود: روند کنونی شوراهای حل اختلاف این است که در معیت شوراها قرار می گیرند ما در شوراهای صلح بحث تخصصی را داریم در پرونده های خاص که به اقشار خاص می شود مانند؛ پزشکان، اصحاب رسانه، اتاق بازرگانی و معادن، تلاش براین است که مشکل هر اداره داخل همان اداره و حل شود.

وی افزود: 10شورای حل اختلاف تخصصی ایجاد کردیم و در هفته قوه قضائیه شعبه فراجا هم افتتاح می کنیم.

محمدحسین رحیمی زاده معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد نیز در این نشست، تکلیف قوه قضائیه به لحاظ پیشگیری از وقوع جرم را نظارت بر عملکرد تمام دستگاه‌هایی که در این حوزه وظیفه ذاتی دارند، ذکر کرد و گفت: مباشرت قوه قضائیه در حوزه اجرایی با سایر دستگاه‌ها در حوزه پیشگیری تقریباً اندک است و عمدتاً وظیفه معاونت پیشگیری قوه قضائیه، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی در این حوزه با کمک اهالی رسانه است.

وی در همین رابطه با اقدامات صورت گرفته در جهت تبیین قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول اشاره و عنوان کرد: بخش عمده‌ای از اقدامات مربوط به این حوزه، مرتبط با عملکرد خود مردم و پرهیز از انجام معاملات در مسیر غیرقانونی است.

معاون دادگستری استان با اشاره به احتمال فعال شدن بازار مسکن با توجه به شرایط کنونی کشور و در صورت ادامه دار شدن این وضعیت، بر لزوم اهتمام به قوانین مربوط به اجاره بها و مسکن تاکید کرد.

حسین بیگی گفت: علاوه بر ایجاد شوراهای حل اختلاف و به دنبال آن ایجاد دادگاه‌های صلح برای پرونده‌های زیر ۱۰۰ میلیون تومان از سال گذشته، اکنون شوراهای تخصصی در مورد پرونده‌های خاص مربوط به اقشار مختلف نیز راه‌اندازی شده که از طریق آنها، افراد متخصص همان صنف به مشکلات و اختلافات هم صنفی خود رسیدگی می‌کنند.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یز ادامه داد: داوری در قرارداد ها یعنی شرطی گنجانده می‌شود که پرونده به جای اینکه به دادگستری ارجا داد شود به داوری ارسال می شود.

حسین بیگی با بیان این که تاکنون ۱۰ شورای حل اختلاف تخصصی در استان راه اندازی شده و به زودی شورای حل اختلاف تخصصی فراجا نیز ایجاد خواهد شد، در مورد تاثیرگذاری این شوراها اظهار کرد: در حالی میزان صلح و سازش در پرونده‌های ارجاع شده به شوراهای حل اختلاف استان در سال گذشته ۵۰ درصد بوده ولی این میزان در شوراهای تخصصی بالای ۷۰ درصد بوده است.

وی از راه‌اندازی قریب الوقوع کانون داوری استان یزد به عنوان سومین یا چهارمین استان کشور، گفت: افراد فعال در این کانون‌ها، بعد از آزمون و مصاحبه و پس از فرایندی دو ساله مشغول به ارائه خدمت خواهند شد.

حسین بیگی عنوان کرد: در رابطه با موضوع میانجی‌گری جهت پرونده‌های سبک کیفری نیز اقدامات خوبی در استان صورت گرفته و در حال گسترش این حوزه در استان هستیم.

میانجیگری در پرونده‌های سبک کیفری و صلح و سازش کیفری و دستگیری عاملان تولید و ارسال محتواها پدافندی و غیر اخلاقی در فضای مجازی از موضوعاتی بود که در این نشست به آن پرداخته شد.

				
					https://hamidianews.ir/?p=22124